Klädbytarföreningen

       i Staffanstorp

Start B / U- - klädbytardagar Om oss Kundinfo Säljarinfo Välgörenhet Facebook

Så började det........

 

Ursprungligen var det föräldrar till barn på Stanstorpskolan i Staffanstorp som kom på idén att anordna klädbytardagar. Första gången skedde det i Stanstorpskolans lokaler.

 

Hösten 1999 blev det ett samarrangemang mellan föräldrar till barn på Stanstorpskolan och näraliggande Montessoriskolan i Staffanstorp.

 

År 2000 tog föräldrar till barn  på Montessoriskolan över hela arrangemanget och  anordnade klädbytardagar i Montessoriskolans lokaler.

 

Hösten 2003 hade verksamheten vuxit i sådan omfattning och den av utrymmesskäl fick flyttas till stora salen i Staffanstorps församlingshus.

 

Hösten 2004 blev det på grund av den stora kundtillströmningen och köpintresset nödvändigt att flytta hela verksamheten till Staffanstorps biblioteks hörsal där fortfarande vår och höst anordnas klädbytardagar.

 

År 2005 registrerades ”Klädbytarföreningen i Staffanstorp” som en ideell förening som i nuläget består av ett tjugotal ideellt aktiva föräldrar. 

 

Föreningen har ett hundratal registrerade säljare. På våren är det säsonganpassade vår/sommarkläder, skor m.m. som gäller och på hösten är det motsvarande höst/vinterkläder, skor/stövlar/kängor. Storleksmässigt brukar det vara allt ifrån baby upp till och med storlek 170.

Förutom kläder säljs det även leksaker, leksaker, spel m.m. Även barnvagnar, cyklar och annat kan förekomma.

För att godtas till försäljning ska allt som lämnas in vara helt och rent och i fullt funktionsdugligt skick och det bästa av allt är att allt utbjuds till kundvänliga priser.

En del av försäljningsöverskottet liksom till föreningen i efterhand skänkta kläder och saker går vidare till välgörenhet.

Copyright:infowebtext@gmail.com